Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Φιλόπουλου Ενοχους θεωρεί η εισαγγελέας τους κατηγορούμενους

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
send to delicioussend to diggsend to googlesend to yahoosend to slashdotsend to technoratisend to diggsend to ask.comsend to blinklistsend to redditsend to feedmelinkssend to rawsugarsend to netvouzsend to rojosend to shadowssend to gabbrsend to dzonesend to newsvinesend to ma.gnolia.comsend to ma.gnolia.comsend to squidoosend to spurlsend to blinkbitssend to blogmarkssend to bloglinessend to co.mmentssend to scuttlesend to bookmark.it
Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Φιλόπουλου Ενοχους θεωρεί η εισαγγελέας τους κατηγορούμενους
Δύο οι ένοχοι για φυσική αυτουργία, πρότεινε η εισαγγελέας!

 
alt     19/06/2012   (10μέρα)
 
Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του 26χρονου φιλάθλου του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου. Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο κατηγορούμενος Βασίλης Ρουμπέτης, ο οποίος ωστόσο σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί αθώος, αλλά κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον απάλλαξε κατά πλειοψηφία από την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί.
 
Aναλυτικα
 
Να κηρυχτούν ένοχοι με την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, Αν. Μασούρα, για δύο εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου πριν από πέντε χρόνια στη Λεωφόρο Λαυρίου. Η πρόταση της εισαγγελέως προβλέπει έως και ισόβια κάθειρξη αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
 
 Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Χρήστο Σακάτη και τον Βασίλη Ρουμπέτη. Ο πρώτος εκτίει ήδη ισόβια κάθειρξη και βρίσκεται έγκλειστος εδώ και πέντε χρόνια. Η πρόταση της εισαγγελέως είναι να διατηρηθεί η ποινή του. Ο δεύτερος, είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό και δικάζεται εκ νέου λόγω έφεσης που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, η εισαγγελέας προτείνει ενοχή που τιμωρείται έως και με ισόβια κάθειρξη.
 
 Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε δεκαετή φυλάκιση για απλή συνέργεια στον έναν και αθώωση λόγω αμφιβολιών για τον άλλον.
 
 Η πρώτη περίπτωση αφορά τον Βασίλη Ψυκάκο, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή της δεκαετούς φυλάκισης για απλή συνέργεια (ψυχική συνδρομή σε ανθρωποκτονία), με την εισαγγελέα να προτείνει ουσιαστικά την διατήρηση της πρωτόδικης ποινής.
 
 Η δεύτερη περίπτωση αφορά το Νίκο Βαγιόπουλο, στον οποίο είχε επιβληθεί πρωτόδικα η ίδια ποινή με τον Ψυκάκο. Όμως αυτή τη φορά, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.
 
 Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας, Αν. Μασούρα, είπε μεταξύ άλλων: 

«Τα όσα υποστηρίζει ο Σακάτης, διαψεύδονται από τον πατέρα του και τη μητέρα του στις καταθέσεις τους τον Απρίλιο του 2007.
 
 Οι ισχυρισμοί του Ρουμπέτη διαψεύδονται από τις μαρτυρίες του Βασιλάτου, του Χριστοφιλόπουλου και άλλων. Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατά του Ρουμπέτη, αναιρέθηκαν λόγω απειλών και υπό το φόβο της τιμωρίας από άλλους οπαδούς.
 
 Η σύζυγος του Ρουμπέτη κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν η μοναδική απόδειξη για να αποδείξει ότι δεν ήταν εκεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατέστρεψε και την κάρτα sim. Είναι σαφές ότι η πράξη αυτή απέβλεπε στο να εξαφανιστούν τα βίντεο που τράβαγε στην Παιανία. Δεν υφίσταται καμία αμφιβολία ότι ήταν εκεί.
 
 Επίσης γνώριζε από μαχαίρια, λόγω της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις, ενώ έχει μπλέξει ξανά σε μαχαιρώματα. Τα πλήγματα που κατάφερε στο σώμα του Φιλόπουλου, είναι βέβαιο ότι μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο.
 
 Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις του Ρουμπέτη. Έτσι προκύπτει ότι λόγω της χαμηλής του αυτοεκτίμησης, καυχιόταν ότι σκότωσε τον Φιλόπουλο. Πρέπει να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
 
 Για τον Ψυκάκο δεν αποδείχτηκε ότι συμμετείχε ενεργά στη δολοφονία. Όμως οι φωτογραφίες που είδαμε είναι αυτό που λέμε… μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ο Ψυκάκος πανηγυρίζει για το κατόρθωμα του.
Δεν ήταν εκεί για να προστατέψει τον Φιλόπουλο, όπως ισχυρίζεται. Επαινεί τον εαυτό του λέγοντας τι παθαίνει όποιος τα βάζει με τους Μανιάτες. Να κριθεί ένοχος όπως η πρωτόδικη απόφαση.
 Για τον Βαγιόπουλο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ότι συμμετείχε στη δολοφονία. Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν στο σημείο ή ότι συνέδραμε ψυχικά. Ήταν στα επεισόδια, αλλά προτείνω αθώωση λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται».

Μετά την αγόρευση της εισαγγελέως και την πρότασή της αναφορικά με τις ποινές, σειρά πήρε η πολιτική αγωγή.
 
 Κατά την αγόρευσή του, ο Θέμης Σοφός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
 
Οι καταθέσεις του Βασιλάτου στην ασφάλεια και κυρίως αυτή στη ανακρίτρια που κρίνονται ως αυτές οι οποίες περιγράφουν τι πραγματικά έγινε, αναφέρουν ότι ο Βαγιόπουλος ήταν εκεί, χωρίς κράνος και κρατούσε μαχαίρι.
 
Τον Ρουμπέτη, ο Βασιλάτος τον είδε στην Λαυρίου και τον περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια: Μελαχρινός, γύρω στο 1.80, με μαλλιά καρφάκια και κρατούσε μαχαίρι. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ίδιος ο Ρουμπέτης έδωσε εντολή στη σύζυγό του να σπάσει το κινητό του με κάθε τρόπο, διότι υπήρχαν στοιχεία σε αυτό.
 
Ο Βασίλης Ρουμπέτης είναι ένοχος για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Είναι ο ένας από τους έξι-επτά που χτύπησαν αλύπητα τον Μιχάλη. Αυτό αποδεικνύεται αβίαστα από όλα τα στοιχεία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
 
Ο Σακάτης εξομολογήθηκε την πράξη του στην μητέρα του που είναι μια τραγική φιγούρα. Και πήγε και η μητέρα του στην ανακρίτρια και είπε λίγο έως πολύ ότι ο γιος της δολοφόνησε τον Μιχάλη Φιλόπουλο. Η ίδια κατέθεσε ότι της είπε ο γιος της: “Εγώ μαμά δεν τον σκότωσα, του έδωσα μία και έφυγα. Οι άλλοι τον σκότωσαν”. Αυτό δείχνει για τι αιμοσταγείς δολοφόνους μιλάμε. “Εγώ του έδωσα μία και έφυγα”, είπε στη μάνα του. Τόσο απλά. Όποια τοξικο-εξάρτηση κι αν έχει ο Χρήστος Σακάτης, πρόκειται για αιμοσταγείς δολοφόνους.
 
Ο Σακάτης ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι συναυτουργοί. Ξέρει ποιοι ήταν μαζί του. Μπορούσε να μην πάρει στην πλάτη του όλη την κατηγορία. Δεν το έκανε όμως, γιατί ο κανόνας αυτών των εγκληματικών οργανώσεων είναι η σιωπή. Ο Σακάτης τώρα καμαρώνει, νιώθει ήρωας. Νιώθει ιστορικό πρόσωπο που σκότωσε τον Φιλόπουλο. Και οι άλλοι… ελεύθεροι!
 
Όσον αφορά τον Ψυκάκο, η εξήγηση που δίνει για τη φράση που ακούγεται να λέει στο βίντεο, δεν αντέχει στη λογική. Το “έτσι γ..ουν τα Μανιατάκια” σημαίνει ότι και αυτός τον χτύπησε. Δεν παράσχει απλώς ψυχική συνδρομή στους υπόλοιπους. Το επιχείρημα του είναι φαιδρό, μια αστειότητα. Θα μπορούσε να παραδεχτεί ότι το λέει με μένος εναντίον του Φιλόπουλου λόγω των οπαδικών τους διαφορών και να ισχυριστεί παράλληλα ότι παρόλα αυτά, εκείνος δεν τον χτύπησε.
 
Ζητώ να κηρυχτούν άπαντες ένοχοι, ως και πρωτοδίκως». 
 
Η επόμενη συνεδρίαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, προγραμματίστηκε για την προσεχή Πέμπτη 21/6 με την αγόρευση των άλλων δύο δικηγόρων της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα 25/6 με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης. Η απόφαση θα ανακοινωθεί πιθανότατα πριν φύγει ο μήνας. 

Σχόλια   

 
0 #2 neron 21-06-2012 11:01
kαλα θυμασαι ομως Τότε θα έπρεπε να φύγουν καποιοι που ηταν εκει στα επεισοδια αλλα επεσε μεγαλο μαγειρεμα με τα γνωστά αποτελέσματα παρα λιγο και ο μιχάλης θα είχε σκοτωθεί μονος του αλα τι περιμενει αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν δεν μιλησαν θα θελα να ηξερα αν ητα αδερφος τους η το παιδι τους τι θα εκαναν αλλα ο καθενας κοιταει τον ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ υπάρχει θεία ΔΙΚΗ και όλα εδώ πληρώνοντε
Παράθεση
 
 
0 #1 akis 21-06-2012 10:47
μπραβο στην εισαγγελέα αλλα εχω μια απορια αυτα που ειδε η κυρια εισαγγελεας δεν τα ειδαν στη πρωτη δικη αλλα μαλλον ο κυριος βρακατσελη τα ειχε δει μονο και ειχε ζητησει την ενοχή των περισσότερων αν θυμαμαι καλα..
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αθλητικά νέα